Feed on
Posts
Comments

Yleiset ohjeet

Salakampa on leikkimielinen valokuvauskilpailu, johon voi jokainen yhdistyksen jäsen osallistua.

Kilpailun aiheet määrätään ennakkoon kerran vuodessa, mutta vähintään kaksi (2) kertaa vuodessa aiheena tulee olemaan vapaa-aihe ja tällöin salakampaan osallistutaan tuoreilla, edellisen kuukauden aikana otetuilla kuvilla. Ennen jokaista jäseniltaa osallistujien kuvat kootaan yhteen ja ne esitetään nimettöminä läsnäolijoille. Tuomariksi valitaan läsnäolijoiden joukosta jäsen tai vierailija. Tuomarina ei voi toimia, jos on ottanut osaa salakampaan.

Kilpailuun voivat jäsenet osallistua enintään kolmella (3) kuvalla. Salakammassa valitaan kahdeksan (8) parasta kuvaa ja kuvaajille kertyy sijoituksen perusteella pisteitä. Pisteet kertyvät siten että voittaja saa kahdeksan (8) pistettä, seuraava seitsemän (7) pistettä jne.,  jolloin viimeisellä pistesijalla oleva saa yhden (1) pisteen. Salakamman pisteiden kertymistä voi seurata Kaarinan Kuvaajien internet sekä Facebook -sivustoilla. Salakampaan voi osallistua myös aiemmin salakammassa mukana olleella sijoitusta vailla jääneellä kuvalla. Tammikuun jäsenillassa julkistetaan sekä palkitaan edellisen vuoden salakamman voittaja.

Kuvat ladataan palvelimelle etukäteen. Kuvatiedostojen nimeäminen on vapaata, mutta suositeltavaa on käyttää nimiä, joista kuvaajaa ei pysty arvaamaan. Kuvien nimissä skandinaaviset å, ä ja ö kirjaimet suositellaan vaihdettavaksi a ja o kirjaimiksi.

Kuvatiedostoon liittyvät tekniset suositukset
• Kuvan pidemmän sivun maksimipikselimäärä on 1920 pikseliä.
• Tiedostoformaatti JPG, mahdollisimman hyvä laatu.
• Kuvan dpi – tai ppi -arvolla ei ole väliä.
• Väriavaruus sRGB.
• Kuvien metadata on suositeltava hävittää.

Kuvien käyttö
Kuvaajalla pitää olla oikeudet kuvaan ja sen esittämiseen. Kuvaaja hyväksyy osallistumalla, että hänen kilpailukuvansa voidaan julkaista Kaarina-lehdessä, Kaarinan Kuvaajien internet -sivustolla sekä Kaarinan Kuvaajien Facebook -sivustolla salakamman tulosten yhteydessä. Mikäli kilpailukuvassa esiintyy henkilöitä, jotka ovat kuvasta tunnistettavissa, kuvaaja vastaa siitä että kuvassa esiintyviltä henkilöiltä on saatu lupa kuvan julkaisemiseen.

Kuvankäsittely
Salakampa-kilpailussa ei ole määritelty kuvanmuokkausehtoja. Kilpailun jälkeen sijoittuneiden kuvien kuvaajien on pyydettäessä kerrottava onko kuvaa muokattu, jos on niin mitä muokkauksia kuvaan on tehty. Tämä ei kuitenkaan enää vaikuta pisteytykseen vaan selventää jäsenille millaisesta kuvasta on kyse.

Comments are closed.